søndag 30. mars 2008

Glimt fra Kyoto

Kyoto hører selvføgelig med under steder å besøke i Japan. Så når Straume tilbød og ta meg, mamma og pappa med til Kyoto, var det et selvfølgelig ja som sto i tankene våre. Vi skulle kjøre hele veien. Ikke på motorveiene, slik som så mange gjør. Vi kjørte landeveien, og fikk se landsbygda. Fikk oppleve at Japan var mer enn bare støyende byer, masse biler, og alt annet som hører med. Det var like før sakura blomstringen, så vi fikk desverre ikke med den, men vi fikk oppleve masse annet flott. Mamma og pappa tok selvfølgelig et tonnevis med bilder (slik som de har gjort under hele ferie). Vi var blant annet å så på gullpaviljongen Kinkakuji som er en av Kyotos absolutte must å se. Tempelet ble oppført i det 14. århundre, men måtte gjenoppføres i 1955 etter at en sinnsyk tempelprest brendte det ned. Tempelet er dekket med bladgull. Skinte kjempe fint i solen, og eg kunne gjerne tenkt meg å bo der. Bare hatt litt mer vakter rundt, slik at eg fikk beholde gullet i fred :p Når vi gikk på stien i "hagen" til gullpaviljongen, så vi flere steder der folk hadde kastet småpenger. Fordet meste enyenninger. Det skal visst gi lykke i livet å ofre penger, men med tanke på at det meste var enyenninger (ca 10 øre NoK) virker det ikke som at de e så opptatt denne livs lykken.
Vi var også å så på et kjempe stort shrine med en kjempe flott og stor hage. Litt forbauset over at det var så stille der, tiltross for at det lå ganske sentralt i forhold til trafikk og støy. (Bildet viser bare en liten del av shrinen). I hagen fant vi et kjempe stort tre. Straume fortalte at alle gjestene de tok med der måtte prøve å nå rundt treet. Som sagt... det var et ganske tykkt tre, så vi i familien Indrøy tok utfordringen på strak arm. Det måtte hele 2 og en halv personer for å holde rundt.
Uten for shrinen stod det noen små trær som var helt hvite, og når du gikk videre så man at det hvite ikke var blomster, men papirlapper som var knytt rundt greinene. Dette var "fortune" lapper. Man kunne spå seg der og få sånne lapper hvor det stod om fremtiden, Hvis du ikke likte det du leste kunne du be en bønn og knyte lappen din på treet. På den måten lot du uflaksen være igjen med gudene, og det ville forhåpentligvis gå deg godt videre i livet. Man kunne og henge hyggelige lapper der, slik at gudene husket på deg og ikke glemte.

Det ble selvfølgelig litt tid til shopping også. Er jo egentlig ikke til å unngå :p Ble kjøpt yukata, sverd, t-shorter, fingerbøl og masse mer. Typisk turister. Men hadde en fantastisk tur fordet :D

Her er litt bilder som ble tatt :D

Ingangen til shrinen.



Ingen kommentarer: