mandag 7. juli 2008

Enda en festival

Noen store og vekjente, andre mer lokale. Og igjen takket være Mami-chan sin famiile får eg oppleve mer enn eg noen gang kunne dr
Det e masse festivaler rundt omkring i Japan om sommeren. ømt om når det kommer til å oppleve japansk kultur fra en japansk families synsvinkel (så langt det lar seg gjøre).

Eg møtte de til middag ute i det fri i Mandai ike park. Mami-chan og søskenene var rundt om å lekte mens vi forberedte. Ueda-san hadde tatt med yakisoba (JIPPI, min yndlingsrett her i Japan :D), frityrstekt variasjon av forskjellige typer dyr og grønnsaker, og pizza til de to yngste. Vi hadde glemt spisepinnene, men etter å ha spist endel av det frityrstekte, hadde vi alle pinner til å spise med. Noe utradisjonelle pinner, som egentlig var mer "spyd" men funket utmerket. Et hærlig måltid.

Etter dette bar det bort til et lite shrine som liger rett ved store sumiyoshi shrine for å være med på festivalen. Tidliggere i uken på skolen hadde ungene laget en sånn "busk" med masse lapper på hvor de skrev ned sine øsnker osv. (husker ikke elt ka for noe) for å ta de med til shrinen og brenne de. Etter det var gjort og det var blitt mørkt nok, fikk alle stjerneskudd. Ikke sånne typiske stjerneskudd som vi bruker i Norge for de e laget av metall. Disse var laget av tre, og brente ganske fort opp. Vi fikk kun med oss siste delen av festivalen, for vi feilberegnet tiden litt, så busktenningen var ferdig akkurat i det vi kom. Men det var kjempe kjekt å få oppleve alllikevel!



Ingen kommentarer: