onsdag 7. mai 2008

Tradisjonell lunsj

Ble innvitert med på ekte autentisk japansk lunsj sist helg. Tsuji-san hadde en venninne som drev enl iten kjent restaurant hvor man ble servert autentisk japansk mat, slik den ble laget fra gammelt av.
Raustauranten lå midt i et boligfelt og lignet et vanlig hus. (fikk vite at det pleide å være vanlig bolig helt til mannen i huset døde. Då gjorde konen det om til restaurant og flyttet til en leilighet.)
Fra der vi satt å spiste hadde vi utsikt til japansk hage hvor alt var like japansk. Bortsett fra at vi satt ved høyt bord og stoler kan eg vel si at det meste bar japansk preg :p
For å spise på denne restauranten må man bestille på forhånd og komme i gruppe. De tar kun gjester 2 ganger om dagen. En gruppe til lunsj og en til middag.
Måltidet bestod av tilsammen 10 retter inkludert forrett og desert.
Mye av maten var ganske spesiell og selv Tsuji-san sa at mye av det vi fikk var mer bregnert på den eldre generasjoen enn den yngre. (den yngre generasjonen er mer påvirket av andre kulturer og er gjerne ikke så vant med alt). Heldigvis var ikke eg den eneste som synes at maten var noe spesiell i smak. Det som smakte best var ene risretten vi fikk, fisken og deserten. Men eg kunne ikke lå være å prøve det andre som ble servert, så alt ble smakt på, men ikke nødvendigvis spist opp.

Menyen som lå på bordet. Beskriver de 10 rettene vi skulle få.
Forretten
Matrett nr.2. Og slik fortsatte det til nr. 10 som var dessert.
Fisken slik den så ut da den ble servert.

Fisken etter at vi var ferdig.

Ingen kommentarer: