onsdag 2. januar 2008

Tett program!


Det er relativt hektisk å reise rundt får å få oppleve alt vi har lyst til så dagene blir lange og muligheten får å blogge liten. Men Så blir det jo mye å skrive om da. Og det er i grunn bra!

Den 25.12 dro vi med shinkansen til tokyo. Det var en reise på ca 3 timer til sammen. Når vi kom frem sjekket vi inn på Capsule hotell. Vi fikk delt ut en nøkkel hver og stappet sakene våre inn i et skap. Så bar det opp et par etasjer før vi var der vi skulle. Capsule hotell er veldig typisk japansk. Vi fikk slike kapsler å sove i. Og det er helt klart ikke noe får de med klaus!



Så der tilbragte vi den første natta. Vi stod tidlig opp dagen etter å dro på guding tur med buss i Tokyo. Vi fikk da oppleve Tokyo tower. Vi var rund 200 meter oppe og hadde en vannvittig utsikt utover hele byen. Tårnet et 333 m høyt og det høyeste bygget i Japan. Morro!


Videre ble vi kjørt til en typisk jpansk offentlig hage. Der gikk vi rundt å tittet og fikk være med på en Te sermoni. Det er en gammel tradisjon og de har fler år med kursing før de er godkjente te mestere! Te mesterene bruker alltid kimono når de holder en slik sermoni. Og sermonien tok ca fem min pr kopp med te.

Det var også en spesiell måte vi måtte holde te koppen på og å drikke fra den. Spennende å se!

Vi fikk også servert lunsj på denne turen. Og plata dere ser på bordet her er av ekte lava. De varmet den opp og stekte all mat på den mens vi satt å så på. Jeg og Jan Tore prøvde oss på å smake sake her. Og får å si det sånn så ble det med smaken.............

Vi endte guding turen på et sted hvor vi kunne få kjøpt masse suvernirer og typiske japanske ting. Så Jan Tore ble plutselig et pakk esel og pengene fikk ben å løpe på. Det morsomme var at når vi kom på hotellet denne kvelden var det faktisk Jan Tore som hadde handlet mest........

Vi var i Tokyo i tre netter. Og på denne tiden fikk vi vært i dyrepark, shoppet masse og kost oss med å titte rundt i denne sinnsykt store byen. Alt er så spredt så vi brukte lang tid bare på å transportere oss fra sted til sted. Men det var lett å finne ut av tog systemet deres så da gikk det i grunn veldig greit.

Hege

2 kommentarer:

kag1963 sa...

Gledelig å se att dere koser dere. Her er alt som vanlig.Jula er over å cobben er igang igjen. gleder meg til å høre dere forteller om turen. Pappa

Anonym sa...

MIE! har du sviktet helt med innleggene dine?