onsdag 24. oktober 2007

Ninja

Var å besøkte byen Iga Ueno (forkortet til Iga) med Hisako-san her hin dagen. Det spesielle med dette stede e at før i tiden holdt en av Japans beste ninjutsu-skoler til her. Til sammen i Japan fantes det vel ca 200 ninjutsu opplærings skoler, og Iga sin var blant de 2 beste. Først tenkte eg at at Ninjaer er sånne folk som hopper rundt i svarte klær, stjal hemmelige dokumenter under krigen og på andre oppdrag, og dreper med en gang de har muligheten ved å utføre kjempe stilige triks. Vel bare halvpartene av dette e sant. Istedet for svarte klær, hadde de mørke blå fargete klær som lignet på en arbeiders klær. På denne måten kunne de lett forkle seg som en arbeider og i nattemørket vises ikke en blå drakt like tydeli som helt svarte. (nattemørket e nemli ikke helt svart, så svarte klær vil synes til en hvis grad), Det er rikti at de stjal hemmelige dokumenter og skrifter, men de drepte ikke hvis de kunne unngå det. Ninjaer er trent til å ikke drepe, men å skade! Det så man ut i fra hvordan huset dies var bygget på og. Masse hemmelige rom, ganger og dører som ledet ut og vekk fra huset. De hadde og masse hemmelige steder til å gjemme skrifter og andre ting som de hadde. (Oi, så mye eg har lært egentlig :P)

Det var og fremvisning av forskjellige teknikker som Ninjaene brukte, både innenfør slåsstenkikker med våpen (de berømte kaste stjernene) og andre snike tenknikker. (Fikk prøve å kaste sånne stjerene etter fremvisningen).Foresten... visste du at det fantes kvinnelige ninjaer? jepp.. det e helt sant. I mange tilfeller ble de plassert på steder som andre ninjaer hadde som oppdrag, og så når de kom ble de sluppet stille inn sånn at ingen skulle oppdage noe innbrudd eller noe sånt.

Fikk og prøve å kle oss ut som ninjaer. Tror egentlig det bare var for de små, men de hadde noen voksne antrekk for foreldre som ville kle seg ut sammen med barna sine. Og så liten som eg e, så måtte jo eg og prøve. Tok en evighet (!) for meg og Hisako-san å få på oss alt skikkelig. Syns synd på de ordentlige ninjaene som måtte styre med alt det hver dag. Vi så kanskje litt små rare der vi hoppet rundt inne på museet i ninjaklær, og vi så mange som trakk på smilebåndet. Bilder hørte sevfølgelig med. Må jo vise dokkar der heme at no har eg og vært ninja. Kanskje ikke sånn flink ninja, men allikevel NinjaMie.


PS: Ninjaer har VELDI liten fot. Dette var den største størrelsen som eg kunne låne.

Det artige med hele byen var at det var hengt opp ninja figurer over alt. På togstasjonen, ved museet, ved ninjahuset, i hadlegater osv... over alt. Til og med inni Iga Ueno Castle.




Iga Ueno Castle e mitt fremtidige drømmehus, bortsett fra et sånn ninja hus med masse hemmelige ting i seg. Det var kjempe stor og fint. Hadde 3-4 etasjer med en fantastisk utsikt, masse fine utskjæringer og like fint utenpå som inni. Det e no blitt omgjort til et museum. Det første som møtte oss når vi kom inn (etter å ha gått masse steintrapper opp til inngangen... *pust og pes*) var denne figuren:


Ikke helt sikker på ka den gjorde der, mfor alt sto på jappansk der, men den har sikkert en slags symbolsk verdi. Andre ting som var utstilt i Iga castle var endel bilder av andre slott rundt omkring i Japan, endel skriftbilder og mange rustninger som de som har bodd der opp gjennom årene.

Hvis du greier å se det, så legg merke til at samtlige av rustningene har bart festet på.

Ville ikke likt å treffe på disse folkene ute på gata nei...!





Ingen kommentarer: