mandag 19. november 2007

Instant Ramen Museum

Museum kan være spennende eller ekstrent kjedelige. Kommer ann på ka som vises frem. Dette museumet e uansett uetenom det vanlige. Instant Ramen Museum e et nudlemuseum! Det handler om nudlenes historie fra de en gang ble funnet opp av japanske Momofuku Ando, 25. august 1958 og frem til i dag. Så skal det nevnes at Denne typen nudler ikke e det samme som spagetti eller sånn type. Neida... Her e det snakk om sånne 1-2-3 nudler. Sånne man bare heller vann og pulver over og så e de ferdige på et par minutter. Nudler på kopp ble også funnet opp av denne mannen. Museumet viser altså hurtig-nudlenes historie. De hadde vegger med alle forskjellige nudletypene som var produsert i japan oppgjennom årene og de viste til og med de første nudlene som ble ført med ut som mat ut i verdensrommet med en japansk romfarer. Det var det firmaet som Momofuku Ando startet som har funnet opp det meste som har med hurtig-nudler å gjøre.

Det e et ganske fancy museum som viser både film og har forskjellige dataoppgaver som barna kan holde på med. De hadde kopi av huset der hvor nudlene ble funnet opp og myemye mer. Ene delen av museumet innvendig minnet om formen på en nudlekopp, og aktiviteret mangler det ikke på. E du utlendig kan du få låne en sånn liten plugg til øret, så kan du få alt på spansk, chinesisk, koreansk eller engelsk.

Hvis man på forhånd ringte inn og reserverte plass, kunne man få lov til å lage sine egene nudler fra bunnen av når alt bare e deig, men desverre var det stengt den dagen eg var der. Men en annen aktivitet vi kunne gjøre var å dekorere vår egen nudlekopp og å bestemme helt fritt smaken. Vi kunne mikse og lage den så spennende vi bare ville, helt etter eget ønske. Det minnet på en måte om SubWay og Big Bite, med en disk med masse ting og man kunne plukke og velge. Helt til slutt ble lokket satt på og de tok sånn plastikk utenpå koppen slik at den skulle bli luft tett og holde seg mye lengre. Eg lagde 2 nudlekopper og sendte den ene til Jan Tore, bare på gøy. :P



Ingen kommentarer: