søndag 23. desember 2007

17 millioner mennesker i en by!

I Osaka er det ca 17 millioner innbyggere og det fasinerte meg mye i dag at selv på lille julaften skubbet jeg kun borti en mann. Vi går alle som sild i tønner men det er "kjøreregler" overalt på hva du gjør og hvor du skal befinne deg så da dulter man sjeldent eller aldri borti folk. I rulletrappen er det slik at velger man å stå rolig skal man stå på høre side i trappa så de som vil gå kan gjøre det på venstre side. På fortauet går man på venstre side slik at de du møter går til høyre får deg. Vi sykler også på venstre side. Dette gjelder så og si overalt hvor du ferdes.

Toalettene her er også et kapittel for seg selv. Det er alle mulig standarer. Fra de vi er vant med i Norge, til hull i gulvet-til de lukseriøse med varme i setet og valg mellom toalettpapir-vannspruting og lufttørking. Eller om vi sier som i kideregg reklamen du får tre ønsker oppfylt på en gang.... Og på disse toalettene er det et rikt utvalg av knapper på enkelte av de. Så du kan sitte på do og trykke på knapper og få fuglekvitring eller lyden av at det blir spylt ned i toalettet f.eks.

Så var det håndvsakene da. De er slike kneskål drepere. Som alle vet er jo japanesere lavere en oss fra europa og innredningene er da deretter. Og jeg som da alltid greier å slå kneerne borti noe har fått en erfaring på dette.

Jan Tore kom fort inni høfligheten til japaneserene. Og tror nok han begynner å få kink i nakken etter all bukkingen han foretar seg. Flink er han men ja- det er noe rart og se på...... Er da ikke vant til dette hjemme i Norge.

Hege

1 kommentar:

Anonym sa...

God Jul Mie!

Åsmund