lørdag 1. desember 2007

Julegran fra Drøbak


Siden 2002 har Osaka mottatt juletre fra nissebyen Drøbak. Et kjempe tre plassert rett foran Osaka City Hall. Ambassadøren for den norske ambassade hadde tatt turen fra Tokyo, og den gamle ordføreren av Drøbak var der og talte (med sin noe dårlig og humoristisk østlandsk engelsk). I tillegg var ordføreren for Osaka der og. Masse folk hadde samlet seg på gaten før å se. Det sies at i løpet av desember er det ca 900 000 personer som har vært å sett julegranen (med tanke på kor stor Osaka e, så e det bare en liten brøkdel i forhold til anntall folk). Foran julegranen hadde de nisseskiltet oppe. Dette skiltet er maken til det som man kan se når man kjører inn til Drøbak. "Se opp for kryssende Nisse!"
Når lysene skulle tennes fikk de 5 som hadde talt hvite hansker og stilt foran et bord med 5 knapper på. Der skulle de, etter å ha telt ned på norsk fra 3 til 0, trykke på hver sin knapp samtidig, og lysene ble tent. Det var kjempe fint å stå og se på.
De hadde masse mer program etterpå. En japansk dame spillte på hardingfele og mye mer, men eg måtte desverre løpe fordi eg skulle ha kor.

Ingen kommentarer: